neljapäev, 3. märts 2016

Ahhaa-elekter!


Eile  02.03 osalesime  Ahhaa õppepäeval- elekter! Eelmisel aastal oli meil võimalik osaleda meelte õppepäeval ja sel aastal siis 3.kl loodusõpetusest lähtuvalt- elekter.
Seekord õnnestus meil puu- ja juurviljadest patarei koostada ja LED lambike põlema panna. Seejärel olid uurimisülesanded suures saalis, järgnes puhke- ja söögipaus, mille jooksul sai majas vabalt ringi liikuda ja loomulikult poodi külastada. Seda viimast võimalust kasutas ka enamus lapsi.
Seejärel järgnes  vooluringi kokkupanemine. Tuli välja selgitada, kas rööbiti või ridamisi põleb lamp tugevamalt. Loomulikult kõige põnevam osa oli teadusteater, kus nii mõnelgi juuksed peas püsti tõusid, nii otseses kui kaudses tähenduses.





Päeva lõpuks kogunesime veel korra lektooriumisse ja iga rühm sai öelda, mida nad õppisid, mis meeldis, mis mitte ja lisaks hinnata oma rühmatööd. Nii tagasihoidlikke tüdrukuid pole ma veel näinud, ilmselt oli see suur auditoorium võõras ja hirmutav, neid sõnu tuli lausa tangidega välja tirida, kuigi tavaliselt on meil pigem arvamuste rohkus ja kõiki ei jõua ära kuulata.

Üldiselt olid rühmad oma tööd hinnates üsna õiglased ning said aru, et mõnes rühmas oleks pidanud sõbralikum olema, isegi meie päevajuhid pidid ühes rühmas meelde tuletama, et  teineteist ei süüdistata.

Õpetaja poolt kokku võttes, oli 4-tunnine õppepäev põnev, näitas  elektrit  päriselt ja seda, milline jõud sel võib olla ning sedagi, et elekter võib ka väga ohtlik olla.

Vaata kogu päeva esitlust SIIT



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.