laupäev, 21. veebruar 2015

Vastlapäev 17.veebruar 2015

Vastlamatk 2015
                                 

Hakkab juba traditsiooniks saama, et vastlapäeval võtame ette väikse matka kooli lähiümbruses. Eelmisel aastal uurisime üle kohalikud Sibulasaared, siis käisid matkal 1.-4.klass.
Sel korral jäid suuremad õpilased kooli juurde traditsioonilist vastlatralli pidama. Matkasellideks said 1.-2.klass, õpetaja Katre  koos meie hea käepärase giidi õpetaja Annega.
Seekord seadsime sammud vastupidises suunas eelmisele aastale ja liikusime üle raudtee, läbi mõisniku istutatud lehise- ja vahtraallee otse metsa.
Tee peal jäi meile ette mitmeid jälgi, loomaradu, metssea tuhnimispaik, loomulikult hulgaliselt ümmargusi pruune „šokolaadikomme.” Uurisime, miks vastu kevadet rohukõrred hakkavad „ lund vihkama.”
Lõppsihiks oli meil leida selline lagendik, kus saaks lõket teha, see moodustaski sellekordse matka õpetusliku osa. Leidsime kauni päikselise lagendiku üsna kergelt ja lõkkematerjali kogumine võis alata. Kuivi oksi ning puukoort ei olnud raske leida ning lõkke süütamine õnnestus esimese korraga. Päikese käes oli mõnus peesitada ja ennast seestpoolt soojendada kaasavõetud tee ja präänikutega. Väike meeldetuletus veel loomajälgede kohta ja tagasitee algaski, mis kulges lõbusalt hullates, kes liugles, kes otsis käpuli loomajälgi, kes üritas sõbra seljakotiks hakata, et jalavaeva natuke kergendada.
2,5 tunnine vastlapäeva matk jumaliku ilma, värske õhu ja loodusalaste teadmiste täiendamisega oli igati korda läinud.


Vaata matka fotoreportaaži siit

Matka kokkuvõte on avaldatud ka Vellevere-Vitipalu- Vapramäe looduskeskuse kodulehel


Vaata ka möödunud aastase vastlamatka kokkuvõtet arhiivist

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.