pühapäev, 8. veebruar 2015

Meeled

Jaanuarikuus oli 1.klassi loodusõpetuseteemaks inimene koos oma 5 meelega. Kõige paremini on meeli tunnetada  neile reaalset tegevust pakkudes, sestap korraldasime  ühe praktilise tunni,  kus tuli rühmadel 3 erineva laua juures katsetada maitsemeele, lõhnameele ning   kompimise abil erinevate asjade äratundmist.




Mis neis topsikutes küll on? Selle laua juures oli kasutusel maitsemeel ja lubatud oli ka maitsta, kuigi nii mõnigi  sai juba lõhnast aru, et see magusa lõhnaga pulber oli kaneel. Peab ütlema, et 1.klassi maitseainetetundmine on väga heal tasemel. Tunti ära isegi sidrunipipar, ainult sooda jäi oma imeliku maitsega tundmatuks, aga  väikese abistamise peale osati küpsetuspulbrit nimetada ja seal see sooda ju sees ongi. Topsikutes olid peidus-sool, suhkur, kaneel, sooda ja sidrunipipar.







Siin aga tuli hakkama saada lõhnameelega, maitsmine oli keelatud! Magusalõhnalise šampooni arvasid kõik ära, samuti tunti ära teravalõhnaline äädikas ja vesi ei jäänud ka kellelgi saladuseks.








Mis siin kotis küll võiks olla?















Aga kuhu jäävad siis kuulmine ja nägemine? Need on ju meil kogu aeg käigus, kui vaatad, kuidas vedelik purgis liigub või mis värvi see asi topsis on, kui kuulad, missugust krabinat teevad need asjad, mille kotis pihku võtad, aga vaadata ei tohi.

Need asjad olidki seal kotis peidus- hõbepaberikuul, männikäbi, kivi, juuksehari, merekarp.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.