teisipäev, 21. oktoober 2014

Ettelugemise päev koolis 17.10.14

Selleaastasel ettelugemisel osalesime ise ja ka meile käidi ette lugemas.
Kõigepealt  tulid meile esimese tunni ajal külla õpetaja Heli ja 7.klassist Annabella, kes lugesid meile 2 lugu Eesti kollijuttude kuldraamatust- läheneb sügisene pime aeg ja liikvele pääseb ilmselt igasuguseid tegelasi- no näiteks haldjaid ja õnnetuid hingi ja sekka  ka mõned kollikesed-seetõttu oli väga ajakohane jutuvalik.




Seejärel  oodati meid lasteaia Õnnetriinude ehk nooremas rühmas. 1.klass luges väikseid katkeid oma õpitud aabitsalugudest ja 2.klass tuletas eelmisel aastal õpitut meelde ja esitas samuti ühe dialoogi, mis Antsul ja Eerikul ongi lausa pähe kulunud. Kuna 1.klassi lugu rääkis rokkivatest rottidest, siis tegime lõpetuseks ühe ühise Öökulli rock`i tantsuloo ka.

Slaidiesitlust -Õnnetriinude juures näed siit



Sellega aga veel ei piirdunud selle päeva üllatused. Meile tuli veel üks külaline.
Moonal oli küll suuri raskusi üllatuse salajas hoidmisega, sest oma ema ikkagi ja vahetunni lõpuks oli kõigil selge, et Moona ema ei tulnud täna õpetajaga rääkima, vaid hoopis ise õpetaja asemel klassi ette, et lugeda meile lugu Kristiina Kassi  raamatust "Peeter ja mina".See lugu rääkis pere suvisest puhkusesõidust mere äärde ja milliseid juhtumisi võib ette tulla, kui pere täies koosseisus on kaasa võetud, kaasarvatud Musike, kelleks on.............
Sina, kes Sa veel ei ole Musikesest midagi kuulnud, soovitan see raamat kätte võtta, igal juhul 1. ja 2.klass kuulasid sellises haudvaikuses, mida ei ole selles klassis vist terve sügise jooksul kuuldud.


Siin on aga lapsed juba end lõdvaks lasknud ja püüavad
meenutada, mis sellel sügisperioodil koolist meenub, kas oli ka midagi põnevat......
ja nagu ikka, kõige huvitavam on see, mis kõige paremini meeles- see on praegune 

ettelugemise päev
aga oli ka neid, kes meenutasid õpetajate päeva ja Kuperjanovi üritust,
Aga et õppimine kellegi jaoks liiga raske oleks olnud, seda juba ei juhtu......



Kahjuks sai just selleks ajaks fotoaparaadi aku tühjaks, kui Moona ema meie klassi jõudis, eks ettelugemas oli käidud terve hommikupoolik juba ja ka pildistatud, niisiis tuleb piirduda väga kehvade  piltidega, mis sai telefoniga tehtud, aga peategelased on siiski äratuntavad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.