esmaspäev, 20. aprill 2015

Tervisenädal koolis


1.päev 20.04

Õpetaja Kaupo eestvedamisel külastavad sel nädalal kooli mitmed loengupidajad, kes räägivad tervisest ja tervislikkusest.
Täna  olid meile rääkima tulnud Tartu Ülikooli arstitudengid 4.-lt kursuselt ja juhtisid tähelepanu  meie  tähtsamatele  elundkondadele- südame- ja hingamiselundkonnale ning rääkisid põgusalt esmaabist ja selle kõige olulisematest momentidest ning  õpetasid ka käesideme tegemist, päästvat küliliasendit ja lubasid stetoskoobiga südant kuulata.





Vaata veel pilte SIIT

                                                       2.päev  21.04



Täna käisid meil külas välistudengineiud Kreekast ja Gruusiast ning rääkisid läbi oma kodumaa kultuuri ja tavade tervise tugevdamise võimalustest .


 Kreeka kuulsaim tipp- Olümpos


Gruusia kaunid  paigad.



3.päev 24.04 Kiirabi külas




Kõigepealt saime tutvuda kiirabi töövõtetega saalis ja ise kunstliku hingamise tegemist, sidumist  ning lahastamist proovida.





Seejärel suundusime õue, kus näidati meile, kuidas kiirabiauto seest välja näeb, mis seal olemas on ja mida nende aparaatidega teha saab, mõnel õpilasel tuvastati kohe südametöö  aktiivsemaks muutumine, vist kiirabiauto nägemisest, aga vererõhk oli  ühel 8.klassi poisil nagu sportlase oma.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.